Voor cliënten

Weinig mensen die geconfronteerd worden met psychische klachten, vinden op een snelle en makkelijke manier een psycholoog in hun regio die de juiste expertise heeft om hen te helpen. Toch blijkt dat professionele psychologische begeleiding erg doeltreffend is om psychische klachten te verminderen. Met de hieronder aangeboden informatie zorgen wij voor meer zichtbaarheid van de Gentse psychologen en willen wij u in staat stellen om vlotter uw weg naar een geschikte psycholoog te vinden.

 

De Psychologenkring Gent is een door de Vlaamse overheid erkende vereniging van ervaren psychologen die zich ten volle willen inzetten voor de cliënt met een zorgvraag. Het kunnen aanbieden van kwaliteitsvolle zorg op maat is een drijfveer geweest om deze website te ontwikkelen. De website is een alternatief voor de veelheid aan commerciële websites, waarop niet altijd goed wordt aangegeven door wie welke zorg, begeleiding of ondersteuning wordt aangeboden.

 

Als cliënt kan je via onze website gemakkelijk rechtstreeks zelf een psycholoog vinden. De contactgegevens van psychologen die aangesloten zijn bij de Psychologenkring Gent vind je op de psychologenkaart. Daar vind je alle nuttige informatie op een overzichtelijk pop-up kaartje: de naam van de psycholoog, het adres, het gsm-nummer, het e-mailadres, eventueel de eigen website van de psycholoog en met welke doelgroep de psycholoog werkt (kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen, koppels of groepen).

 

De Psychologenkring Gent verenigt zowel psychologen die in loondienst werken als psychologen die actief zijn in een groepspraktijk evenals psychologen die als zelfstandige werken en een eigen praktijk hebben. De Psychologenkring Gent werkt samen met de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen (VVKP) en met de overkoepelende Belgische Federatie van Psychologen (BFP).

 

Heb je verder nog vragen over de werking van Psychologenkring Gent, aarzel dan niet om ons te contacteren via ons e-mailadres info@psychologenkringgent.be